⭐🚚 Aktuální doba doručení je 1-3 pracovní dny 🚚⭐

Georgia Ramon Haïti Mléčná Čokoláda 58% BIO

Kód: 2190
Single Origin Bean To Bar
Značka: Georgia Ramon
180 Kč 160,71 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Georgia Ramon Haïti Mléčná Čokoláda 58% BIO

Haiti je ostrovní stát nacházející se na ostrově Hispaniola ve Velkých Antilách. Haiti se nachází v západní části ostrova a sousední stát Dominikánská republika ve východní části.


Před více než stoletím zahájila rodina Dufortů své aktivity v kávovém průmyslu. Rodina byla jedním z největších vývozců kávy na Haiti. V roce 1970 začala společnost pražit kávu sama a nyní je největší pražicí kávy na Haiti. V průběhu let pracovali, učili se a rostli společně se zemědělci a družstvy. Úsilí o kvalitu pomohlo zvýšit povědomí o hodnotě ovoce.


Se stejnou filozofií založila rodina Dufortů v roce 2014 novou společnost s pěstiteli kakaa. Rovněž by měli být schopni lépe rozpoznat hodnotu svého produktu a mělo by se také zvýšit ocenění konečného spotřebitele. Pod názvem „Produits des Iles SA (PISA)“ založili výrobní závod na severu Haiti, centru pěstování kakaa. Nejvzdálenější plantáž, která se nachází uprostřed pěti hlavních regionů, trvá maximálně tři hodiny jízdy autem.
Síť nyní zahrnuje více než 1 500 ekologických zemědělců, přičemž průměrná velikost plantáží je relativně malá a největší je jen jeden hektar. PISA podporuje zemědělce ve všech záležitostech, ať už jde o pěstování nebo nové vybavení, a zaměstnanci jezdí na plantáže šest dní v týdnu, aby si koupili čerstvé kakaové lusky. Za krátkou dobu dokázala PISA zvýšit průměrnou sklizeň a více než zdvojnásobit příjem kakaových farmářů.

Obsah kakaa: 58%

Složení: Haiti kakaová hmota, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, surový třtinový cukr.
Pokud není uvedeno jinak, všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství EU / mimo EU.

Odrůda kakaových bobů: Trinitario & Criollo
Aromatický profil: Mléčně krémová s jemnou ovocnou a ořechovou notou.

Prežení: střední
Broušení: 24 hodin
Konšování: Bez

Bezlepkový
Může obsahovat stopy ořechů

O Georgia Ramon

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku, BIO
Druh: Mléčná
Procento kakaa: 58
Dovozce pro ČR: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

georgiaramon_webversion

 

 

 

založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.

Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.

Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.

TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.