Výhodnou kolekci nářadí se šrouby objevte tady
⭐Doba doručení po ČR a SR je aktuálně 1-4 pracovní dny⭐

Čaje Hyleys

7 položek celkem

Cena

155285
1155285

Značky

Položek k zobrazení: 7
inspirtion
155 Kč

- černý čaj s bergamotem a lesními plody

Kód: 3582
pleasure
155 Kč

- černý čaj s maracujou a ananasem

Kód: 3585
42 ftb 1
285 Kč

Vícedruhový japonský Matcha čaj + cejlonský Sencha čaj

Kód: 3591
2 9 druhu2
265 Kč

- třída čaje BOPF, 100% přírodní produkt

Kód: 3588
mo 1
215 Kč

- špičkový střednělistý polozelený čaj

Kód: 3579
rc 1
215 Kč

- špičkový velkolistý černý čaj

Kód: 3576
Čaj Hyleys 1001 MYSTERY - sypaný čaj 100g
215 Kč

Špičkový černý čaj s příměsí

Kód: 3573

Čaje Hyleys

Firma Regency Teas byla na Srí lance založena v roce 1997. Vyváží širokou škálu čajů pod značkou "HYLEYS" do 26 zemí po celém světě. Největší oblibě se čaje Hyleys těší v severní Americe a východní Evropě.

Největší důraz je kladen na 100% použití přírodních ingrediencí. Čaje pocházejí z nejkvalitnějších plantáží v horské části střední Srí Lanky.  Firma používá nejmodernější balící stroje a kvalifikovanou pracovní sílu. Čaje jsou baleny za nejpřísnějších hygienický podmínek. Celý proces výroby byl certifikován HACCP Srí Lanským normalizačním institutem.

Společnost denně vyrobí 2,75 milionu čajových sáčků. V současnosti je firma Regency Teas pátý největší vývozce čajů na Srí Lance. Degustátoři denně ochutnají více než 500 šálků, aby vybrali ty nejlepší druhy a směsi čajů.

Výroba čaje:

Sběr čajových lístku se provádí pouze ručně. Trhání lístků probíhá každých 7 až 10 dní.

Čajové lístky se rozprostřou na speciálních roštech. Foukáním teplého vzduch dochází k odstranění přebytečné vlhkosti. Lístky jsou pravidelně prohrabávány. Tento proces trvá od 6 do 20 hodin.

Rolováním čajových lístků dochází k narušení buněčné struktury a dochází k uvolnění silic a enzymů, což má hlavní vliv na výslednou chuť a vůni čaje.

Fermetace - neboli oxidace čajových lístků. Toto je základní proces při výrobě černého čaje (pro výrobě zelené čaje se farmatace neprovádí). Čajové lístky jsou rozprostřeny na speciálních stolech a vlivem vháněného teplého vzduchu dochází k reakci s kyslíkem. Fermetace trvá od 20 minit do 3 hodin.

Sušení odstraní přebytečnou vlhkost až na 2%. Doba a teplota sušení je závislá na třídě druhu čaje. Čajové lístky se suší dvakrát. Optimální teplota pro první sušení černého čaje je 90-95 ° C, pro druhé sušení je 82-87 ° C. Následně dochází k třídění podle velikosti čajových lístků.

Balení čajů probíha za přísných hygienický podmínek.