⭐🚚 Aktuální doba doručení je 1-3 pracovní dny 🚚⭐

Čokoláda ti rozumí | 70% & Nibs (kak.boby)

Kód: 383
Novinka
Značka: Choklid
159 Kč 141,96 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Pražené drcené kakaové boby bez cukru v ručně vyráběné 70% tmavé čokoládě.

 

bobb  Bean to Bar

bobb  Single origin

bobb  To nejkvalitnější kakao a tradiční evropské techniky zpracování.

 

Původ: Hacienda San José Real de la Carrera, El Salvador

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejpřitažlivější chuť čokolády bez přidávání zbytečností, jemná a jedinečná chuť, kterou si zamilujete nejen pro dokonalou hebkost a vůni dálek.


 Tmavá čokoláda. Minimální obsah kakaové sušiny 70%

Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, cukr z cukrové třtiny, drcené kakaové boby, emulgátor SOJOVÝ lecitin. Může obsahovat stopy mléka, ořechu a jiných skořápkových plodů, sezamu, lepku.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie 629 kcal/ 2660 kJ, tuky 48g, z toho nasycené mastné kyseliny 34g, sacharidy 43g, z toho cukry 35g, bílkoviny 9g, sůl 0g.

Hmotnost 60 g

Skladování na suchém a chladném místě.

Výrobce: Choklid s.r.o., IČ: 08783624, třída Kpt. Jaroše 1922/3, Černá Pole (Brno-střed), 602 00 Brno

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
Alergeny: Bez lepku, Bez laktózy, Vegan
Druh: Tmavá
Procento kakaa: 70

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM

Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.

 

UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU

Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.

 

PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY

Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.

 

CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA

Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.