Georgia Ramon - Guatemala Mléčná 55% BIO
Kód: 4326Detailní popis produktu
Guatemala je nejlidnatější stát Střední Ameriky na jihu poloostrova Yucatán. Guatemala sousedí na jihovýchodě s Hondurasem, na jihu se Salvadorem, na severu s Mexikem a na východě s Belize. Země má dvě pobřeží, úzký vstup do Honduraského zálivu, který je součástí Karibského moře, na východě a pobřeží Tichého oceánu na jihozápadě.
Družstvo DeLaSelva
Georgia Ramon je členkou družstva De LaSelva. To vzniklo na základě projektové činnosti renomované nadace OroVerde zabývající se hospodařením v tropických lesích. DeLaSelva je španělský název a znamená "z deštného pralesa".
Sierra de las Minas
Nákup kakaových bobů Jolomijix znamená příjem pro domorodé komunity Quecha na okraji národního parku Sierra de las Minas. Tato horská oblast byla již v roce 1992 uznána biosférickou rezervací UNESCO. Důvodem je zvláštní biologická rozmanitost zdejších oblačných lesů, které dosahují výšky přes 3000 metrů - žije zde více než 885 druhů ptáků, savců, plazů a obojživelníků. Jsou také domovem quetzala, legendárního ptáka mayských bohů a guatemalského heraldického zvířete.
Kakao se zde pěstuje velmi zvláštním způsobem: v biologicky rozmanitých lesních zahradách. Kakaovníky rostou ve směsi s ovocnými a stinnými stromy. To rodinám poskytuje bohatou úrodu na desítky let, další příjem a zároveň je zachován deštný prales. Díky vlastnímu zpracování a odbytu se drobní pěstitelé stávají ekonomicky nezávislejšími a dále rozvíjejí svou soběstačnost.
Speciální kakao z Guatemaly hrálo ústřední roli již ve vyspělé civilizaci Mayů před více než 2000 lety. Jejich potomci v pohoří Sierra de las Minas pěstují tuto kulturu - a toto kakao dodnes.
Na pěstování kakaa se podílí více než 400 drobných zemědělců z národa Quecha (potomci Mayů). Kakao hrálo ústřední roli již ve vysoké kultuře Mayů a jejich potomci tuto hodnotu pěstují dodnes.
Složení: kakaová hmota Guatemala, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, surový třtinový cukr.
Chuťové tóny: červené bobulovité ovoce (třešně a ostružiny) s tóny smetany a koření.
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mléčné čokolády |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez sóji, Organické, BIO |
Druh: | Mléčná |
Procento kakaa: | 55 |
Dovozce pro ČR: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.