Standout Nordic Nature - Blackcurrant 63%

Kód: 2145
Bean To Bar
Neohodnoceno
180 Kč 156,52 Kč bez DPH
Skladem

Pro tuto čokoládu jsme použili kakaové boby z Öko Caribe v Dominikánské republice, které jsme zkombinovali s černým rybízem z Finska

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nordic Nature - Black Currant 63% - čokoláda s černým rybízem

Pro tuto čokoládu jsme použili kakaové boby z Öko Caribe v Dominikánské republice, které jsme zkombinovali s černým rybízem z Finska

Severská příroda je plná skutečně výjimečných chutí, která se přirozeně vyvinula po dlouhou dobu. Na počest tohoto dědictví jsme vytvořili kolekci čokolád s příchutí, ve které jsme použili pouze nejtypičtější příchutě severské přírody.

Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaová sušina 63%

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, černý rybíz

Organické složky

Může obsahovat stopy MLÉKA

Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2458 kJ, 585 kcal
Tuk : 42 g - z toho nasycené 25 g
Sacharidy: 45 g - z toho cukry: 32 g
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0 g

Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 °C.

Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered

 

TheCraft_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Standout Chocolate
Hmotnost: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku
Druh: Tmavá
Hmotnost: 50 g
Ocenění: Great Taste Awards 2020
Procento kakaa: 63

Logga_5-2

Děláme dobře!

Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.

Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.

Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace. 

OurOrigins_Lachua_5_2000x1000

 Řemeslo

Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)

Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.

Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!

TheCraft_1

 Čokoláda

Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.

Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.

Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.