Standout Tmavá mléčná čokoláda - Haiti Cap-Haïtien 60%

Kód: 2142
Single Origin Bean To Bar
Neohodnoceno
180 Kč 156,52 Kč bez DPH
Skladem

Použité kakao pochází ze sítě přibližně 1 500 drobných zemědělců. Čokoláda má toastový a sladový charakter s karamelovými tóny.

Bean To Bar

Detailní informace

Detailní popis produktu

60% Bean to bar mléčná čokoláda z Haiti z oblasti Cap-Haïtien 

Použité kakao pochází ze sítě přibližně 1 500 drobných zemědělců. Čokoláda má toastový a sladový charakter s karamelovými tóny.

Jak jsme na tom s alergeny?
Bez lepku

Původ kakaových bobů: 
Země: Haiti
Region:Cap-Haïtien
Producent: PISA
Zprostředkovatel: Daarnhouwer
Fermentace: Dřevěný box 2-4 dny
Nadmořská výška: 0 m.n.m.

Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaové sušiny 60 %

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, sušené MLÉKO, kakaové máslo

Organické složky

Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2525 kJ, 602 kcal
Tuk: 45 g - z toho nasycené 27 g
Sacharidy: 41 g - z toho cukry: 31 g
Bílkoviny: 11 g
Sůl: 0 g

Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 ° C.

Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered

TheCraft_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Standout Chocolate
Hmotnost: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku
Druh: Mléčná
Hmotnost: 50 g
Ocenění: Great Taste Awards 2020
Procento kakaa: 60

Logga_5-2

Děláme dobře!

Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.

Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.

Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace. 

OurOrigins_Lachua_5_2000x1000

 Řemeslo

Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)

Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.

Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!

TheCraft_1

 Čokoláda

Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.

Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.

Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.