🚚 Die aktuelle Lieferzeit beträgt 2-5 Werktage (DE, AT) 🚚

Georgia Ramon Chuncho Peru 74% BIO

Artikelnummer: 2791
€7,16 €6,39 ohne MwSt.
Auf Lager
Angebot zur Lieferung

Vielleicht der aromatischste Kakao der Welt. Der historische Chuncho-Kakao aus Peru hat Geschmacksnoten von Früchten, Blumen und Gräsern

Detaillierte Informationen

Detaillierte Produktbeschreibung

Unter den Höhen des Machu Picchu wächst der Chuncho-Kakao, der im Laufe der Zeit im Urubamba-Talüberlebt hat. Die alten und robusten Chuncho-Bäume, von denen einige 200 Jahre alt sind, wachsen in Höhen, die für den Kakaoanbau kaum bekannt sind.
Kakaowissenschaftler glauben, dass Chuncho der aromatischste Kakao der Welt ist. Die Einheimischen sind sehr stolz auf ihr Chuncho-Erbe und viele Familien ernten die Kakaofrüchte sorgfältig von ihren ältesten Bäumen, um die Bohnen in ihre eigene Schokolade zu verwandeln.

Zutaten: Kakaomasse, Rohrohrzucker, Kakaobutter
Aroma: Leicht fruchtig, Trockenblumen, Gräser

Kann Spuren von Milch und Nüssen enthalten.

Zusätzliche Parameter

Kategorie: Tafelschokolade
Gewicht: 0.05 kg
Allergene: Glutenfrei, Laktosefrei, Vegan, BIO
Kategorie: Dunkel
Prozent Kakao: 74
Importeur: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

Dieses Feld nicht ausfüllen:

Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Dieses Feld nicht ausfüllen:

georgiaramon_webversion

založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.

Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.

Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.

DSC_1500_1280x1280@2x

TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.