Gianduja

Hedvábně hladká čokoláda vyrobená z kakaa a 30% pražených oříšků. Vznikla v Turíně během Napoleonova tažení ( 1796-1814). Kontinentální systém zavedený Napoleonem v roce 1806 zabránil tomu,aby se britské zboží dostalo do evropských přístavů pod francouzským dohledem a tím došlo k nedostatku kakaa. Turínský chocolaterier Michel Prochet prodloužil čokoládu kterou měl lískovými oříšky z kopců Langhe jižně od Turina.

V obchodech se objevuje v několika variantách, chuť mléčné čokolády  nebo hořké čokolády.

 

cokolandiawebbannery 234
120 Kč

100g

Kód: 194
cokolandiawebbannery 235
120 Kč

100g

Kód: 193
Gianduja s tmavým mlékem 49% kakao
120 Kč

100g

Kód: 192
cokolandiawebbannery 237
120 Kč

100g

Kód: 191
cokolandiawebbannery 236
120 Kč

100g

Kód: 190
Gianduja pralinato s karamelem a lískovými oříšky 49% Kód: 189
cokolandiawebbannery 233
120 Kč

100g

Kód: 188
Gianduja extra hořká s kakaovými boby 75%
120 Kč

100g

Kód: 187
8 položek celkem